Радионица на тему „Енергетске заједнице за енергетску солодарност“ у оквиру пројекта CEES – Community Energy for Energy Solidarity, Horizon 2020, у организацији Универзитета у Бирмингему, Велика Британија.

workshop1
educirc_vestsajt-01

Радионица на тему „Енергетске заједнице за енергетску солодарност“  у оквиру пројекта CEES Community Energy for Energy Solidarity, Horizon 2020, у организацији Универзитета у Бирмингему, Велика Британија.

Проф. др Мирјана Радовановић је учествовала у Радионици и дискусији, те упознала учеснке  са 21 универзитета и других организација ван Републике Србије са пројектом.

Основна тема Радионице је енергетско сиромаштво, које погађа и богате земље у све већем обиму.

Посебно је истакнут проблем енергетског сиромаштва у руралним срединама, којим су посебно погођене старије особе и жене. Указано је и на проблем да угрожени становници руралних средина веома често не траже помоћ.

Учесници Радионице су исказали своје ставове о наведеном и искуства појединих држава у решавању наведеног проблема, при чему се, као једно од најбољих решења, показала помоћ државе становницима руралних средина у виду донација и инсталацији соларних панела у руралним срединама, а када су у питању становници лошег материјалног стања.

Снимак радионице:
https://youtu.be/0pKDBTYHzWc