Промоција пројекта и договор око реализације пројектних активност Село Чумић, општина Крагујевац

Educirc 8
educirc_vestsajt-01

Пројектом је, између осталог, предвиђено анкетирање особа у руралним срединама и организација три радионице.

Како би се добила што реалнија слика стања у руралним срединама, одлучено је да се једна радионица одржи у селу које има позитивне показатеље када су у питању економска активност и квалитет живота. Село Чумић у општини Крагујевац је село у којем је веома развијена пољопривреда (пре свега производња воћа и цвећа), са добрим социјалним положајем мештана.

Становници села активно учествују у развоју, интензивно улажу у напредак свог домаћинства и села у целини, са посебним нагласком на заштиту животне средине и образовање.

Више информација о селу Чумић на:

https://www.infokg.rs/info/cumic-jedno-od-najvecih-sela-sumadije-foto.html

https://www.ikragujevac.com/vesti/36359-u-srcu-sumadije-je-najstarija-skola-u-srbiji.html

 

Разговор је одржан са г. Александром Јовановићем, директором основне школе “Прота Стеван Ненадовић”. Разговор је обавила проф. др Мирјана Радовановић, руководилац пројекта.

Договорено је да се током летњих месеци у селу и околини обави анкетирање, а да се половином септембра 2023. у просторијама основне школе у селу Чумић одржи прва радионица у склопу пројекта, која ће обухватити презентацију пројекта мештанима из села Чумић и околине, као и посебне радионице са женама и са школском децом.